El grup de suport presenta en roda de premsa la moció demanant la llibertat d’Andreu

EL GRUP DE SUPORT  PRESENTARÀ UNA MOCIÓ A L’AJUNTAMENT DE TORTOSA
Avui han presentat a la premsa la moció popular per al proper ple del mes de juliol.
El manifest de suport continua rebent moltes adhesions particulars i de col·lectius.
 La moció demana l’alliberament immediat d’Andreu, que ja porta 21 dies privat de la seua llibertat, perquè “és una mesura totalment desproporcionada”. També es demana un canvi d’actitud de la conselleria d’interior, perquè la solució als conflictes socials no pot ser la via repressiva. La moció també demana que es respecte la presumpció d’innocència d’Andreu fins el judici, un dret que és constitucional. I, en darrera instància, es demana que es traslladen aquests acords a la Generalitat de Catalunya.
El grup de suport ha anunciat que ja té les 100 signatures necessàries per presentar la moció però que apurarà els terminis per aconseguir més signatures “perquè estem percebent una gran comprensió per la ciutadania ebrenca davant d’aquesta injustícia”. També han destacat la gran quantitat de signatures que estan recollint de ciutadans d’altres poblacions de les Terres de l’Ebre, i han anunciat que sortiran al carrer a demanar signatures, com el proper dissabte de matí al mercat de Tortosa.
La portaveu Marisa Panisello ha assegurat que “tot i ser conscients que el cas d’Andreu es troba immers en un procés judicial en el qual no es pot influir, el Grup de suport considera que el consistori pot expressar la seva  solidaritat amb la família, apostant per l’alliberament d’Andreu”. També ha destacat que si ja altres municipis catalans com Molins de Rei o Sallent han aprovat mocions demanant la llibertat d’Andreu, “ens sorprendria molt no rebre aquesta mostra de solidaritat per l’ajuntament de la ciutat d’on és Andreu, la seua família i entorn social”.
El grup de suport ha manifestat el seu desig que  siga innecessari votar la moció al proper ple municipal perquè Andreu ja estiga en llibertat, però “nosaltres seguirem treballant fins que Andreu estiga al carrer”.
El grup de suport ha valorat molt positivament la gran quantitat de concentracions que es van fer el passat cap de setmana (fins a 13) en diverses `poblacions dels Països Catalans com Alacant, Castelló, Palma, Barcelona, Mataró… i han donat les gràcies a tota la gent que està solidaritzant-se amb Andreu, i especialment la gent que el passat dissabte va acudir a la manifestació de Tortosa, on més d’un mig miler de persones un dissabte de juny, van cridar una vegada més “que la presó preventiva d’Andreu és una injustícia i que els veritables culpables de la situació que estem patint, continuen al carrer tranquil·lament esperant el seu judici o bé ja indultats”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s