Roda de premsa presentació del grup de suport de les Terres de l’Ebre

Es presenta el grup de suport de les Terres de l’Ebre ANDREU i RUBÉN LLIBERTAT, que demana la llibertat dels dos joves presos, Andreu de Tortosa i Ruben de Sants

El grup es va consituir dilluns al vespre amb l’assistència d’una setantena de persones, entre amics, familiars i activistes de diferents àmbits socials, culturals, sindicals i associacitius del territori.


Una cinquantena de persones, entre familiars, amics, companys de diferents moviments socials del territori, així com sindicalistes i persones del món de la cultura, han  presentat el Grup de suport de les Terres de l’Ebre ANDREU I RUBEN LLIBERAT, a la seu del Col·legi de Periodistes de les Terres de l’Ebre, a Tortosa.

El col·lectiu ha volgut destacar la vinculació d’Andreu amb nombroses entitats de defensa del territori des de ben jove, quan va entrar a formar part de la Plataforma en Defensa de l’Ebre i de Jóvens en Defensa de l’Ebre, entre d’altres. I “és per això que Andreu té antecedents judicials, perquè dins de la campanya contra el Pla Caufec es va lligar a un piló de formigó per a denunciar el model urbanístic i especulatiu que ens ha dut a la crisi actual”. Des del col·lectiu, s’ha demanat “la immediata llibertat d’Andreu i Rubén, perquè estaven defensant els nostres drets laborals i socials en un context de vaga general”, i es considera “totalment desproporcionada la detenció dels Mossos i el seu posterior empresonament”. Les portaveus també han denunciat aquesta mesura com “un intent d’estigmatitzar els col·lectius socials crítics amb aquesta crisi, alhora que és un intent de desmobilitzar, en un moment en què la mobilització és més necessària que mai”.

Des del col·lectiu s’ha destacat que “no és possible que els banquers i especuladors que ens han dut a aquesta situació i els polítics que ho han permès estiguen tranquil·lament a casa mentre que Andreu i Ruben per formar part d’un piquet el dia de la vaga encara avui estiguen a la presó”. I es pregunten “com és possible que Fèlix Millet que va robar milions d’euros a tot nosaltres només estigués 13 dies a presó, i Andreu i Ruben encara estiguen a la presó? On és la justícia?”.

També s’ha volgut qüestionar la deriva repressiva de l’actual conseller d’interior que “prefereix perseguir i empresonar la gent que es mobilitza contra les injustícies socials a perseguir i presentar proves contra els responsables de la crisi: banquers, especuladors, el frau fiscal…”.

Des del grup de suport ja s’han preparat algunes mobilitzacions. La primera serà la participació a la manifestació de demà dimecres dia 6 de juny a Tortosa, contra les retallades, amb una pancarta pròpia que durà per lema: ni retallades ni repressió. Posteriorment, s’ha organitzat un dinar solidari al Casal Popular Panxapla (diumenge 10 de juny) o una manifestació el proper dissabte 16 de juny, emmarcada en una jornada de lluita arreu dels Països Catalans.

Des del grup de suport s’ha volgut agrair els nombrosos recolzaments personals i d’entitats que s’han rebut, que ja s’estan adherint al manifest de la campanya. De la mateixa manera, s’ha destacat que nombrosos grups i artistes de les Terres de l’Ebre ja s’han ofert per organitzar alguna activitat solidària, aquest mateix suport ha arribat del grup valencià Obrint Pas, que s’ha compromés a organitzar un concert solidari per Andreu i Rubén. No podem obviar que “per la gent normal la justícia és molt cara, i només amb la solidaritat podrem fer front a les despeses de judicis, adovcats…” per la qual cosa s’organitzaran diferents actes de suport econòmic.

Finalment, cal destacar que Andreu, des de Can Brians (on es troba reclòs) ha fet arribar mitjançant la seua família l’agraïment a les mostres de suport que està rebent.

Les properes setmanes avançarem noves mobilitzacions, actes de suport i adhesions de diferents àmbits que estem rebent.

Manifest i adhesions actuals: Casal Popular Panxampla,Jóvens de les Terres de l’Ebre,Maulets,Acampada de Tortosa 15M,Centre Social “Lo Maset”, Gralles i Tabals de Jesús, UGT, USTEC, CGT, COS, Candidatura d’Unitat Popular (CUP), Associació Cultural Soldevila, EUiA, Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i Alerta Solidària.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s